22.09.2013 - Μαίρη Χαρίσκου

Ξεκινάμε το νέο project ζωγραφικής και σας θέλουμε μαζί μας για να χαλαρώνουμε και να δημιουργούμε παρέα

Σας ανάφερα και στη σελίδα μας στο facebook σχετικά με αυτό το project. Η όλη ιδέα ξεκίνησε επειδή θέλω να μπω σε πρόγραμμα με τα της ζωγραφικής και δε μπόρεσα να βρώ κάποιο δωρεάν τμήμα να πάω. Το θέμα με τη ζωγραφική είναι η εξάσκηση κι αμα το αφήσεις σε αφήνει, οκ δε σε αφήνει τελείως αλλά πας πολλά βήματα πίσω.

Οπότε σκέφτηκα να οργανώσω κάτι εδώ στο SheBlogs για να έχουμε μια αφορμή να πιάσουμε τα μολύβια και τα πινέλα μας. Φυσικά η ιδέα δεν είναι νέα, εφαρμόζεται σε διάφορα site στο εξωτερικό από χρόνια, αλλά ήθελα κάτι δικό μας παρείστικο πιο πολύ και κυρίως στα ελληνικά :)

Κάθε βδομάδα λοιπόν θα σας δίνω 2 θέματα με δυο τρόπους.

01.Ο πρώτος τρόπος θα είναι μια ζωγραφιά που είδα και μου άρεσε, οπότε θα δουλέυουμε πάνω σε αυτήν. Δεν έχει σημασία πόσο καλοί είστε στη ζωγραφική, ούτε χρειάζεται να βγει ακριβώς ίδιο και φυσικά μπορειτε να προσθέτετε και δικά σας στοιχεία αν επιθυμείτε.

02.Ο δεύτερος τρόπος θα είναι για αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν με τον παραπάνω τρόπο αλλά να δημιουργήσουν κάτι εντελώς δικό τους. Οπότε θα σας δίνω κάποια λέξη κλειδί.

Τι λέτε ξεκινάμε;

01.Η ζωγραφιά που διάλεξα αυτή την εβδομάδα μέσα από πάρα πολλές που χάζευα στο etsy είναι πάρα πολύ γλυκειά. Εντελώς τυχαία κατάλαβα ότι ανήκει σε ελληνίδα, τη Δέσποινα οπότε επικοινώνησα μαζί της για να της ζητήσω την άδεια να τη χρησιμοποιήσουμε και ήταν ευγενέστατη. Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα της στο κατάστημα της thelittlefox στο Etsy. Να της πούμε κι ένα μπράβο όχι μόνο για την όμορφη δουλειά της αλλά και γιατί πάει τόσο καλά στο etsy :)

bythelittlefox02. To θέμα που διάλεξα για αυτή την εβδομάδα είναι τα μανιτάρια. Δε χρειάζεται να είναι πίνακας, μπορεί να είναι και μια απλή άσκηση πάνω σε διαφορετικά μανιτάρια. Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα μανιτάρια γιατί έχει άπειρα είδη με τα οποία μπορείτε να δουλέψετε. Για παράδειγμα δείτε τα μανιτάρια που είχα κάνει πριν πολύ καιρό στο sketchbook μου με ακουαρέλες.

manitaria

Αυτά είχα να προτείνω για την πρώτη εβδομάδα ζωγραφικής λοιπόν κι ελπίζω να έχουμε αρκετές συμμετοχές. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μου να παρουσιάσω ότι φτιάξετε, εφόσον το επιθυμείτε φυσικά

Πιάστε τα χαρτιά, τα τελάρα, τα χρώματα, τα μολύβια σας ή ότι διαθέτετε και ξεκινήστε!