6.10.2013 - Μαίρη Χαρίσκου

Ξεκινάμε την 3η εβδομάδα του project Ζωγραφίζουμε Παρέα και ελπίζω να γινόμαστε όλο και περισσότεροι εμείς που ζωγραφίζουμε.

Τρίτη εβδομάδα ήδη στο Project Ζωγραφίζουμε Παρέα και έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε για πολλές εβδομάδες ακόμα οπότε ελάτε στην παρέα μας. Σκοπός δεν είναι η επιβράβευση του καλύτερου, δεν είναι διαγωνισμός, δεν εχει σημασία πόσο καλά ζωγραφίζεις ή με τι υλικά ζωγραφίζεις, σκοπός είναι απλά να μπεις στη διαδικασία να ζωγραφίσεις. Όσοι μας στέλνετε φωτογραφίες με αυτά που ζωγραφίσατε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο facebook τα αναρτούμε στο τέλος της εβδομάδας όλα μαζί. Μη ντρέπεστε!

Κάθε βδομάδα λοιπόν θα σας δίνω 2 θέματα με δυο τρόπους

01. Ο πρώτος τρόπος θα είναι κάτι που είδα και μου άρεσε, οπότε θα δουλέυουμε πάνω σε αυτήν. Δεν έχει σημασία πόσο καλοί είστε στη ζωγραφική, ούτε χρειάζεται να βγει ακριβώς ίδιο και φυσικά μπορειτε να προσθέτετε και δικά σας στοιχεία αν επιθυμείτε.

02. Ο δεύτερος τρόπος θα είναι για αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν με τον παραπάνω τρόπο αλλά να δημιουργήσουν κάτι εντελώς δικό τους. Οπότε θα σας δίνω κάποια λέξη κλειδί.

Πάμε να δούμε τα θέματα της 3ης εβδομάδας

01. Μου είπατε στο facebook “μα γιατί όλο πρόσωπα;”. Ήταν τυχαίο, δε θα έχουμε μόνο πρόσωπα, αν και επιλέγω θέματα που έχουν λεπτομέρειες γιατί τα θεωρώ καλά για εξάσκηση. Το πόσες λεπτομέρειες θα ζωγραφίσει κάποιος είναι δικό του θέμα, αλλά θέλω να υπάρχουν στο θέμα που δίνω. Αυτη την εβδομάδα λοιπόν δε θα σας δώσω ζωγραφιά αλλά φωτογραφίες. Είναι ο πολύ όμορφος σιδηροδρομικός σταθμός της Σταυρούπολης στην Ξάνθη. Γενικά τους παλιούς σταθμούς τους θεωρώ τα ωραιότερα κτήρια. Προσπάθησα να βρω διάφορες φωτογραφίες μέσω Google γιατί κάθε μια δείχνει διαφορετική άποψη, δουλεψτε όπως θέλετε, μια μόνο ή μίξη διάφορων στοιχείων.

stavroupoli4

stavroupoli3

stavroupoli2

stavroupoli1

stavroupoli5

02. Στο ελεύθερο θέμα λέω αυτή τη φορά να μείνουμε στο ίδιο κλίμα, βρείτε να ζωγραφίσετε κάτι σχετικό με τραίνα και σταθμούς. Δε χρειάζεται να είναι τοπίο, μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια μέσα, έξβ γύρω από σταθμούς και τραίνα.

Έχετε όλη την εβδομάδα στη διάθεση σας για να ζωγραφίσετε είτε το ένα θέμα είτε το άλλο. Αφού ζωγραφίσετε μπορείτε να το βγάλετε μια φωτογραφία ή να το σκανάρετε και να μου το στείλετε με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook μέχρι το Σαββατο το μεσημεράκι ώστε να δημοσιεύσω τη δημιουργία σας μαζί με τις υπόλοιπες.

Οκ αν δε προλάβετε και το στείλετε την Κυριακή πάλι θα το προσθέσω αλλά η δημοσίευση με τις συμμετοχές θα βγαίνει Σαββατο απόγευμα περίπου και καλό είναι να έχω τις φωτογραφίες σας στη διάθεση μου.

Αυτάααααααα και να περάσετε όμορφα με τα χρώματα και τα μολύβια σας